15 Aralık 2009 Salı

Çanakkale Seramik & Kalebodur Orientile Koleksiyonu'na Red Dot Ödülü

Çanakkale Seramik & Kalebodur Orientile Koleksiyonu'na Red Dot Ödülü


Canakkale Seramik Kalebodur Orientile FEZA

Can Yalman'ın Çanakkale Seramik & Kalebodur için tasarladığı Orientile Koleksiyonu 'red dot award: Product Design 2009' ödülü kazandı.

Dünyanın en prestijli tasarım yarışması Red Dot Design Award'da "red dot award: Product Design 2009" ödülüne layık bulunan Orientile Koleksiyonu ile Can Yalman, Osmanlı ve Selçuklu kültürlerinin zengin formlarını üç boyutlu seramiğe taşıyarak bir yeniliğe imzasını atmıştı.

Orientile Koleksiyonu
Dünyanın en büyük seramik üreticilerinden Kaleseramik, ileri teknoloji ürünü 3 boyutlu Orientile Koleksiyonu ile seramik sektöründe bir yeniliğe daha imza atıyor. Türkiye'nin önde gelen endüstriyel tasarımcısı Can Yalman tarafından Çanakkale Seramik&Kalebodur için tasarlanan Orientile Koleksiyonu, teknolojisi ve tasarımıyla trend belirleyen özellikler içeriyor.

Üç farklı seriden oluşan Orientile Koleksiyonu, renkleri, dokuları, formları ve geometrik biçimi, kendine özgü ebatları ve tasarımları ile geçmişin derin izlerini taşıyan çarpıcı bir atmosfer yaratıyor. Can Yalman, zengin kültürel formlardan, modernize edilen çizgilere geçişler yaparak, tek bir formdan yaratılan farklı kompozisyonları ve geometrik biçimiyle koleksiyonda çağdaş bir estetiklik yakalıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder